Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Witlofsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Staafmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd van het de topjes af en zet apart.
- Snijd de rest in plakken en bak met olijfolie.
- Snijd de in plakken, de in reepjes en de knoflook fijn en fruit mee tot een goudbruine kleur.
- Bloem toevoegen om een roux te maken.
- Het geheel in een soeppan doen en opvullen met en groentenbouillonpoeder.
- De bakpan afblussen met witte en toevoegen evenals de kruiden, de fourme d`ambert en de goudgeel gebruneerde amandelen.
- Het geheel opkoken op smaak brengen met en en 15 min.
- laten garen.
- Met de staafmixer blenderen.
- De witlofkopjes licht aanzetten in wat olijfolie en toevoegen aan de soep.
- De hete soep over koppen verdelen, -croutonerin, bestrooien met geschaafde amandelen, het geheel bedekken met en onder de salamander of oven gratineren tot goudbruine kleur.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- brood, wijn, groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en patentbloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood, wijn, groentebouillonpoeder
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood en groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 329 kcal | 16% | 1316 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |