Witte bonensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Witte bonensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van albulena
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- De gedroogde witte in een grote pan en 2 liter water op het vuur zetten.
- Als het water kookt het blokje toevoegen en 3 uur op laag vuur koken.
- Af en toe water navullen en na 1,5 uur toevoegen.
- Na 3 uur koken, kijken of de gaar zijn.
- Als de gaar zijn van het vuur nemen, een koekenpan nemen, een flinke scheut olie in de pan doen en warm laten worden.
- Dan de fijn gesneden en aanbraden, het , peper, , en toevoegen en een beetje mee aanbakken.
- Dan het toevoegen en een roux daar uit makken.
- Een beetje laten afkoelen en bij de doen en warm laten worden en goed door roeren anders krijgt men klontjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spaanse bonensoep440m
-
Recept
Witte bonensoep440m
-
Recept
Witte Bonensoep423u55m
-
Recept
Bruine bonensoep42u
-
Recept
Bruine bonensoep met rode en groene paprika41u30m
-
Recept
Servische bonensoep430m
Variaties op Witte bonensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Witte bonensoep | 6 | Soepen |
Kleurige witte bonensoep | 1 | Soepen |
Witte bonensoep met tomaten en geraspte kaas | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 378 kcal | 18% | 1512 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 23% | 248 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |