Witte bonensoep
- Herkomst Turkije
- Categorie Maaltijdsoepen
- Witte bonensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van scheetje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd/knip deze in blokjes (wil je geen vlees, laat dit dan vervallen).
- Maak de schoon en snipper deze.
- Pak een klein steelpannetje en gebruik deze om de hoeveelheid aardappelblokjes te bepalen.
- Schil en was de aardappels en snijd deze dus in blokjes.
- Gebruik de steelpan voor de hoeveelheid aardappelblokjes.
- Pak de kruiden en de en meng dit alles tot een kruidenpasta in een bakje.
- Bak de in boter lekker bruin, doe daar de uien bij en fruit deze even mee.
- Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze ook lekker even mee.
- Schud dan de gehele pan even zo zodat alle ingrediënten op een gelijke hoogte komen te liggen.
- Pak dan HEET water en giet dit bij tot alles net onder water ligt.
- Voeg dan de kruidenpasta erbij en roer alles goed om.
- Laat het geheel ongeveer een half uurtje pruttelen op een laag pitje tot de gaar zijn.
- Tot hier was het macaronisaus op zijn Turks, a-la Elife dus.
- Voeg pas de gehele pot witte in tomatensaus bij als de saus gaar is en laat dit even 5 minuutjes pruttelen.
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witte bonensoep44u
-
Recept
Spaanse bonensoep440m
-
Recept
Mexicaanse bonensoep430m
-
Recept
Grootmoeders bruine bonensoep440m
-
Recept
Servische bonensoep430m
-
Recept
Bonensoep445m
Variaties op Witte bonensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Witte bonensoep | 6 | Soepen |
Witte bonensoep met tomaten en geraspte kaas | 1 | Soepen |
Verrassende witte bonensoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 78 kcal | 3% | 312 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |