Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    - Verwarm de oven voor op 160°C.
    - Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
    De bodem:
    - Verkruimel de biscuitjes.
    - Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje.
    - Voeg de biscuits toe en roer het goed door elkaar.
    - Verdeel de biscuit over de bodem van een ingevette springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
    - Zet de bodem minimaal 30 min.
  2. in de koelkast.

    De vulling:
    - Breek 200 g van de chocolade in kleine stukjes.
    - Doe de slagroom en de chocolade in een pannetje op laag vuur en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
    - Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
    - Meng de roomkaas, de suiker en het ei in een kom tot een luchtig mengsel.
    - Meng het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
    - Verdeel het mengsel over de bodem en bak deze 30 min.
  3. in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd.
    - Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.
    - Smelt de rest van de chocolade en giet dit over de afgekoelde taart.
    - Leg de aardbeien in de gesmolten chocolade.

    Suggesties:
    De bodem is ook erg lekker van chocolate chip cookies of bastognekoeken.
    Frambozen passen ook erg goed bij deze taart.
25
25
25

Variaties op Witte chocolade cheesecake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witte chocolade cheesecake
VariatieAantalGang
Witte chocolade cheesecake met verse aardbeiengelei1Taart en gebak
Witte chocolade cheesecake met frambozen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, chocolade, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Witte chocolade cheesecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb hem met chocolate chip cookies gemaakt en is superlekker! Ik had alleen niet genoeg aan de baktijd. Ik maak hem binnenkort weer en dan doe ik er 1 ei meer bij. Bovendien mag er wel iets meer ch... Lees reactie
Carlijn 12 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3281 kcal
164%3281 kcal
Vetten
241 g.
344%241 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
165 g.
63%165 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
110 g.
122%110 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte chocolade cheesecake