Witte chocolade cheesecake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Muck
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
De bodem:
- Verkruimel de biscuitjes.
- Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje.
- Voeg de biscuits toe en roer het goed door elkaar.
- Verdeel de biscuit over de bodem van een ingevette springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bodem minimaal 30 min. - in de koelkast.
De vulling:
- Breek 200 g van de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de slagroom en de chocolade in een pannetje op laag vuur en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Meng de roomkaas, de suiker en het ei in een kom tot een luchtig mengsel.
- Meng het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
- Verdeel het mengsel over de bodem en bak deze 30 min. - in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd.
- Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.
- Smelt de rest van de chocolade en giet dit over de afgekoelde taart.
- Leg de aardbeien in de gesmolten chocolade.
Suggesties:
De bodem is ook erg lekker van chocolate chip cookies of bastognekoeken.
Frambozen passen ook erg goed bij deze taart.
Ook lekker om te maken
Variaties op Witte chocolade cheesecake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Witte chocolade cheesecake met verse aardbeiengelei | 1 | Taart en gebak |
Witte chocolade cheesecake met frambozen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter, chocolade, roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, roomkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Witte chocolade cheesecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3281 kcal | 164% | 3281 kcal |
Vetten | 241 g. | 344% | 241 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 165 g. | 63% | 165 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 110 g. | 122% | 110 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |