Witte chocolade florentines
- Herkomst Italie
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van mverhage
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 180 graden celcius.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de in een pan en smelt dit op laag vuur. - Voeg de suiker tot en blijf roeren totdat dit opgelost is.
- Laat het mengsel 1 minuut koken.
- Haal het van de warmtebron.
Voeg de , , , en toe en roer het goed om te mengen.
Schep grote theelepels vol met dit mengsel op de bakplaat. - Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
- Bak het in de oven voor 10 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en werk de randen bij met een mes. - Laat ze iets afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
Smelt de au bain marie. - Verspreid dit over de onderkant van de koekjes.
- Laat het helemaal afkoelen.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel op een koele plaats.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten en amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 193 kcal | 9% | 4632 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 360 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |