Witte chocolade mousse
- Herkomst Belgie
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van janna92
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze
- Klop de een 5 tal minuten in een kommetje met een elektrische mixer op hoge snelheid tot een dikke, licht citroengele room.
- Doe er beetje bij beetje de suiker bij en klop verder.
- Verwarm op een laag vuur 250 milliliter in een pannetje, maar laat niet koken (als het toch kookt, laat het dan wat afkoelen alvorens verder te werken).
- Voeg de helft van de hete room bij de geklopte en roer goed om.
- Voeg het eierdooier-room mengsel terug bij de rest van de warme in het pannetje en laat een 5 tal minuten op een laag vuur koken onder voortdurend roeren totdat het mengsel indikt.
- Laat een 10 tal minuten afkoelen.
- Voeg de toe en roer tot het mengsel dik en glad is.
- Dek af en zet een 2 tal uur in de ijskast.
- Klop de overige 375 milliliter in een gekoelde kom tot er hoge pieken vormen.
- Meng 3/4 de van de onder het chocolademengsel.
- Spatel de rest van de voorzichtig onder het chocolademengsel en verdeel in kleine kopjes of dessertschaaltjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 283 kcal | 14% | 1132 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |