Witte saus-basisrecept
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van keukenwonder
- 1 reviews
Bereidingswijze
- Laat de smelten in een steelpan en roer de erdoor.
- Laat de roux onder af en toe roeren 2-3 minuten pruttelen op een laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren.
- Giet er al roerende ca. 1/3 van de bij.
- Zet het vuur iets hoger en blijf roeren tot het mengsel kookt en gebonden is.
- Voeg scheutje voor scheutje de rest van de toe en roer de saus na elke toevoeging glad.
- Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken.
- De hoeveelheid en is afhankelijk van de gewenste dikte van de saus.
- De hoeveelheid en moeten steeds beide gelijk zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Basisrecept bruine saus440m
-
Recept
Witte basissaus410m
-
Recept
Béchamel-saus430m
-
Recept
Groene saus (spinazie)415m
-
Recept
Bechamel saus410m
-
Recept
Archiduc saus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Witte saus-basisrecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 172 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |