Wittekoolschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van alberta51
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Aardappels schillen en koken.
Witte klein snijden en beetgaar koken.
Gehaktballetjes draaien, kruiden met peper.
Gehaktballetjes bakken, als ze gaar zijn uit het vet halen.
In het vet de strooien en aanmengen met het wittekoolvocht.
Halve liter bouillon toevoegen aan de saus.
Ovenschotel invetten, op de bodem de helft van de , daarop de helft van de wittekool, helft van gehaktballetjes erop leggen en de helft van de saus erop gieten.
Dit herhaal je nog eens tot de schaal vol is, zet hem in de oven op 160 graden.
Een half uurtje verwarmen.
Variaties op Wittekoolschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wittekoolschotel met spek | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 569 kcal | 28% | 2276 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 16% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |