Als het mengsel schuimig wordt, voegt u de boter(0.5 eetlepels) toe.
Doe het mengsel met de bloem(2 kopjes) in een mixer en draai tot zich een bal gevormd heeft.
Voeg bloem(2 kopjes) toe als het deeg te plakkerig is en water(5 eetlepels)(0.75 kopjes) als het te droog is.
Kneed het deeg met de hand verder op een met bloem(2 kopjes) bestoven oppervlak gedurende 10 minuten.
Rol het deeg uit tot een lange rol met een dikte van 5 cm en snijd deze in stukken van 5 cm.
Meng gember(0.5 eetlepels), garnalen(2 kopjes), bieslook, ei(2) en sesamolie(2 theelepels) in een grote schaal en kruid met zout en peper.
Maak rondjes van de stukjes deeg en plaats een lepel van het mengsel in het midden.
Vouw de randen naar boven en draai net de hand de bovenkant dicht.
Laat deze gevulde mandjes op een warme plek 30 minuten rusten.
Plaats de mandjes met de platte kant op de bodem van een ingevette tefalpan en bak ze tot de bodem bruin is.
Giet 1 kopje van de bouillon(1 kopje) in de pan en doe hier onmiddellijk de deksel op.
De mandjes worden nu gaar gestoomd.
Controleer na 5 minuten of meer bouillon(1 kopje) nodig is.
Het leuke van deze manier van bereiden is, dat als de mandjes plus inhoud gaar zijn, de bouillon(1 kopje) is verdampt en de bodems weer knisper knapperig zijn.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
gist en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.