Wontons met varkensvlees en garnalen
- Herkomst China
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Wontons recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Wontons:
- Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met toe en meng het tot een stevig deeg.
- Kneed het 5-6 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4-5 uur op kamertemperatuur staan.
- Rol het uit op een met maïzena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is.
- Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit.
- Bestuif de lapjes met maïzena voor u ze wegzet.
- Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast.
- Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken.
- Vulling:
- Bak het vlees lichtbruin in , doe de erbij en bak dit 3-4 minuten.
- Voeg , soja, en wijn toe en roerbak 1-2 minuten.
- Doe de aangelengde maïzena erbij en roer het geheel tot het dik is.
- Laat het afkoelen en vul de wontons.
- Bevochtig de randen van de wontons met de bloempap en sluit de randen door ze goed aan te drukken.
- Frituur de wontons tot ze krokant en goudbruin zijn, goed laten uitlekken en opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten)41u15m
-
Recept
Tim nyat nyat (mild gekruid varkensvlees)41u
-
Recept
Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m
-
Recept
Stoofschotel van varkensvlees41u
-
Recept
Varkensvlees in roomsaus41u5m
-
Recept
Krengsengan (varkensvlees met fijne kruiden)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem, sojasaus, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklopt ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1207 kcal | 60% | 4828 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |