Wontons
- Herkomst China
- Categorie Hapjes
- Wontons recepten
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Ontdooi de won tonvellen 1 uur van te voren.
- Was de , droog ze met keukenpapier en hak ze fijn. (De Hollandse met 1 theelepel vermengen) Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes en hak ze fijn.
- Hak het spekvet, en lente-uien fijn.
- Meng en vlees met 1/2 theelepel , 1 theelepel , snufje 1 theelepel en 1 theelepel .
- Voeg bamboe, lente-ui en eigeel toe en kneed door elkaar.
- Leg op een won tonvelletje 1 theelepel van de vulling en haal de punten bij elkaar tot een buideltje is verkregen.
- Meng de ingredienten voor de saus.
- Frituren in olie (170 gr.
- celcius) 1 tot 2 minuten tot goudbruin en knapperig.
- Serveer direct met saus op.
- Kant en klare nog niet gefrituurde won ton's zijn goed in te vriezen. (goed afgesloten in plastic) Kunnen in bevroren toestand in frituur.
- Dit is een basisrecept varieer naar hartelust.
Ook lekker om te maken
Variaties op Wontons
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wontonsoep | 1 | Soepen |
Wontons met varkensvlees en garnalen | 1 | Vlees |
Wontons met garnalen | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap en ketjap manis
- ketjap, suiker, ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap en ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 350 kcal | 17% | 1400 kcal |
Vetten | 62 g. | 88% | 248 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |