Worst met gratin van aardappel en bloemkool
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mino
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes 10 à 15 minuten gaar in licht gezouten water en giet af.
- Kook de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water gedurende 5 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Strijk een ovenschotel in met het knoflookteentje.
- Verdeel de helft van de in klontjes over de schotel.
- Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de over.
- Klop het los met de en kruid met het , geperste , en .
- Giet in de ovenschotel.
- Strooi er de over en schuif gedurende 25 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
- Bak de kippenbraadworsten in de rest van de gedurende ongeveer 10 á 15 minuten.
- Haal de worsten uit de pan.
- Giet het braadvet weg en maak de braadresten los met de .
- Leng aan met 1 deciliter water, breng aan de kook en bind met instant sausbinder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen445m
-
Recept
Kip tikka met bloemkool430m
-
Recept
Ajam Goreng Kol (gebakken kip met bloemkool)450m
-
Recept
Bengaalse kip (kip met bloemkool en aardappels)42u
-
Recept
Kip Curry (Kare Ayam) van Kees445m
-
Recept
Kalkoen van tante Jeanette42u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- mozzarella en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 312 kcal | 15% | 1248 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |