Wortelcake

Ingrediënten

+ -
print

Beslag:

Glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. TAART:
    Klop de eieren los en voeg daarna basterdsuiker en de olie toe en klop dit goed door.
    Voeg nu de bloem, zout, bakpoeder en kaneel toe en roer dit goed door.
    Als laatste de geraspte wortel, gebroken walnoten en rozijnen toevoegen en dit kort maar goed door het beslag mengen.
    Doe beslag in een ingevette cakevorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden (hete lucht) af gedurende 45 minuten en laat de taart daarna afkoelen.

    GLAZUUR:
    Meng boter en poedersuiker tot gladde massa.
    Voeg de Monchou en vanille extract toe en meng dit goed.

    Als cake is afgekoeld het glazuur over de cake verdelen en daarna een uurtje in de koelkast laten opstijven.
25
25
25

Variaties op Wortelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wortelcake
VariatieAantalGang
Wortelcake4Taart en gebak
Wortelcake met noten en rozijnen1Taart en gebak
Wortelcake met glazuur1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cake
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3194 kcal
159%3194 kcal
Vetten
163 g.
233%163 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
372 g.
143%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wortelcake