Wortelcake met glazuur
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van sonyanijntje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef de bloem met .
- Voeg de suiker erbij.
Klop de licht met de in een aparte kom.
Voeg de bij de bloem en roer door elkaar. - Doe de geraspte erbij en vervolgens de .
- Doe de ananas erbij en roer goed.
Doe dan de rozijnen en walnoten erbij.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in een oven op 170 graden.
Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur erop doet.
Glazuur: - Mix de en met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed vermengd is.
- Voeg geleidelijk de suiker toe tot een glad mengsel.
Mix vervolgens de en evt nog wat er goed door.
Verdeel de glazuur in een laag bovenop de cake.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- ananas en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per cake | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3154 kcal | 157% | 3154 kcal |
Vetten | 115 g. | 165% | 115 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 448 g. | 172% | 448 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |