Wortelsoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van aardbeibeet1305
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de wortelen 15 minuten in water met een beetje en giet ze af.
- Hak de en de fijn en fruit ze in de glazig.
- Zet de hittebron laag en roer de erdoor.
- voeg de wortelen toe.
- Giet er al roerende de bouillon en de bij.
- Roer het erdoor.
- breng de soep aan de kook, zet de hittebron laag en laat de soep 5 minuten zacht koken.
- Voeg en naar smaak toe.
- Pureer de soep in een mengbeker, hier hem terug in de pan en verhit nog even.
- Schep de soep in kommen en garneer met geraspte en fijngehakte peterselie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Wortelsoep met kerrie430m
-
Recept
Wortelsoep met komijn440m
-
Recept
Wortelsoep450m
Variaties op Wortelsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wortelsoep | 7 | Soepen |
Pompoenwortelsoep met gember | 1 | Soepen |
Romige wortelsoep met gegrilde reepjes kip | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 84 kcal | 4% | 336 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |