Worteltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de wortel en maal de in de keukenmachine.
  2. Klop de eidooiers met de in ca. 10 minuten tot een luchtige massa.
  3. Voeg toe de wortel, , ciroenrasp, het , , en het door.
  4. Klop de eiwitten stijf Spatel dit luchtig door het beslag.
  5. Vet een springvorm in met een diameter van 24 cm.
  6. in.
  7. Stort het beslag in de vorm en strijk het beslag glad.
  8. Bak de taart in een voorverwamde oven op 180 graden C.
  9. in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
  10. De koek moet stevig aanvoelen anders nog wat doorgaan met bakken.
  11. Eventueel de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  12. Verwijder de vorm na 5 minuten en laat de koek verder afkoelen op een rooster.
  13. Halveer de taart overlangs, bestrijk de onderkant met de citroenmarmelade.
  14. Leg de bovenkant erop.
  15. Bepoeder hem dik met en garneer met de zelfgemaakte marsepeinen worteltjes (zie recept ) Leuk voor de kids in de Sinterklaasperiode.
25
25
25

Variaties op Worteltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Worteltaart
VariatieAantalGang
Worteltaart6Hartige taarten
Zwitserse worteltaart1Taart en gebak
Worteltaart met limoenglazuur1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3842 kcal
192%3842 kcal
Vetten
208 g.
297%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
344 g.
132%344 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worteltaart