Wraps met kip en tomaat voor high tea

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd deze in ringen, pel de en hak deze fijn.
  2. Verhit een sauspan en giet hierin een scheutje .
  3. Fruit de en de aan in de pan.
    Snijd de in blokjes en voeg ook dit toe, laat dit op hal hoog vuur zachtjes pruttelen.
    Verhit een scheutje in een hapjespan.
  4. Kruid de met en .
  5. Bak de kipfilets in de hapjespan rondom bruin en zet vervolgens op laag vuur met het deksel op de pan.
    Voeg een mespuntje en 50 ml toe aan de saus, zet het vuur laag en laat het heel rustig koken zodat het vocht uit de verdampt.
    Hak de fijn en doe dit in een hoge maatbeker, voeg de , de crème fraîche en het basilicum toe en meng dit met een staafmixer tot een gladde .
  6. Splits een ei en voeg de dooier toe aan de , terwijl je door blijft mixen met de staafmixer.
    Voeg vervolgens scheutje voor scheutje 50 ml toe, samen met een lepel .
    Haal de kipfilets uit de pan en giet het bakvocht van de kip bij de saus van de .
  7. Breng de tomatensaus onder voortdurend roeren aan de kook.
    Snijd de kipfilets in dunne plakken.
  8. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm hierin de wrap zodat hij flexibeler wordt (niet bakken!!).
    Besmeer de met de -, beleg ze met de en rol ze op.
  9. Snijd de in plakjes en verdeel de tomatensaus over de rolletjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wraps
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
364 kcal
18%1456 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wraps met kip en tomaat voor high tea