Yoghurt-citroenmousse met aardbeien
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Citroenmousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Roer de , de citroenschil, het en de doorelkaar.
- Breng op smaak met 3-4 eetlepels .
- Knijp de gelatine uit en los hem op al roerend op laag vuur op.
- Roer 2 eetlepels door de gelatine.
- Roer het gelatinemengsel door de rest van de yoghurtcrème en zet de in de koelkast tot het mengsel begint te geleren.
- Klop de stijf en spatel hem voorzichtig door de .
- Spoel 4 kopjes of kommetjes (á ca. 150 milliliter inhoud) om met koud water.
- Vul ze met de yoghurtcrème en zet ze afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
- Maak de schoon en snijd de helft in schijfjes.
- Pureer de rest van de met 1-2 eetlepels en meng met de aardbeienschijfjes.
- Maak de mousse los van de rand van de kopjes en stort de mousse voorzichtig op de borden.
- Serveer met de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vanillesuiker, poedersuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bladjes gelatine en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladjes gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 344 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |