Yoghurt-kersenmuffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    Was 300 gram , verwijder de steeltjes en de pitten.
  2. Laat de in een zeef goed uitlekken.
    Leg de papieren vormpjes in de holtes van het muffinblik.
    Meng de , het , 125 gram en een snuf in een kom.
  3. Roer de , de en 150 ml yoghurt met een houten lepel doorelkaar. , schenk het bij het bloemmengsel en roer kort met de lepel door.
  4. Spatel 2/3 van de voorbereide erdoorheen.
    Doe het beslag in de vormpjes.
  5. Verdeel er de overige voorbereide overheen.
    Bak de muffins ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven, laat ze afkoelen.
    Maak 500 gram schoon, verwijder de steeltjes en de pitten.
  6. Roer de maïzena met 4 eetlepels van het glad.
    Breng het overige sap, 2 eetlepels en de kort aan de kook.
  7. Roer de aangemaakte maïzena erdoorheen en laat alroerend 1 minuut op laag vuur koken.
  8. Spatel de erdoorheen.
    Serveer de overige yoghurt en de kersensaus warm of koud bij de muffins.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vanilleyoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%2628 kcal
Vetten
1 g.
2%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Yoghurt-kersenmuffins