Yoghurt-room bavarois
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Week de in ruim koud water (minimaal een kwartier maar langer is nog beter).
Meng op laag vuur ca. 3 eetlepels met 2/3 van de en blijf roeren tot de suiker is opgelost. - Neem telkens een blaadje gelatine uit het water.
- Knijp het blaadje licht uit en los het al roerend op in de zoete room.
- Los zo alle blaadjes gelatine op.
- Neem de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Klop intussen de rest van de en de resterende . - Roer enkele lepels yoghurt door gelatine oplossing en meng dan met de rest van de yoghurt.
- Spatel de geslagen room hierdoor en schep het mengsel in een cakeblik.
Zet 4-6 uur in de koelkast om helemaal op te stijven. - Stort de terrine op een snijplank en snijd in mooie plakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mango bavarois46u10m
-
Recept
Honing yoghurt bavarois41u30m
-
Recept
Citroenyoghurt bavarois430m
-
Recept
Griekse bounty yoghurt45m
-
Recept
Schuimige vanille bavarois41u10m
-
Recept
Yoghurt-fruitijs435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en griekse yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 47 kcal | 2% | 282 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |