Yoghurt taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Yoghurttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- In een grote zeef een schone theedoek leggen.
- Dit op de kom doen.
- Yoghurt er in schenken en 8 uur laten staan en laten uitlekken.
- Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.
- Springvorm invetten.
- In een kom de , de 60 gram en de doen.
- Lichtgeel kloppen. 1 ei er door kloppen en het er door doen.
- Deeg in springvorm uitdrukken met opstaande rand van 5 cm.
Yoghurtvocht weggooien of anders gebruiken. - In kom de uitgelekte yoghurt doen.
- De rest van de , , 2 , custardpoeder en toevoegen.
- Goed doorelkaar roeren.
- Overdoen in de springvorm en de taart midden in de oven ongeveer 1 uur laten garen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Yoghurt taart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Yoghurt taart (light) | 1 | Taart en gebak |
Roomyoghurt taartje met vers fruit | 1 | Nagerechten |
Yoghurt taart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- vanilleyoghurt, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 466 kcal | 23% | 1864 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 45 g. | 50% | 180 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |