Yoghurtcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 graden celsius.
Klop met de mixer de boter en de , de en een snufje zout zacht en romig. - Klop er één voor één de door.
Voeg als het ene ei is opgenomen dan pas het volgende ei toe.
Klop daarna de erdoor. - Voeg de in 3 porties toe en klop tot een glad beslag.
Schep het beslag in de vorm, bak de cake in de oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Yoghurtcake440m
-
Recept
Turkse yoghurtcake445m
-
Recept
Snelle yoghurtcake455m
Variaties op Yoghurtcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Yoghurtcake | 1 | Taart en gebak |
Turkse yoghurtcake | 1 | Taart en gebak |
Snelle yoghurtcake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 314 kcal | 15% | 3140 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 50 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 10 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 190 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 28% | 250 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |