Yoghurttaart met abrikozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Yoghurttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van armina
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Week de in koud water.
- Laat de uitlekken en verwarm het sap.
- Haal 't sap van het vuur en los er de uitgeknepen in op.
- Meng het geheel met de yoghurt.
- Breek de en scheid het eigeel van het wit.
- Klop de eidooiers door de kwark en de suiker.
- Giet dit bij de gemengde yoghurt.
- Snijd vervolgens de in stukjes.
- Houd een paar apart voor de garnering.
- Klop het eiwit stijf en giet het samen met de stukjes abrikoos bij het geheel.
- Bestrijk de springvorm met de en giet alles erin.
- Laat de taart 2-3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de taart uit de springvorm, garneer met de abrikoos en de verkruimelde .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- magere yoghurt, magere kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere yoghurt, magere kwark, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- magere yoghurt, magere kwark, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 343 kcal | 17% | 2744 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 464 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |