Yogi mousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten voor de kleintjes
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Pan
Bereidingswijze
- Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water.
- Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden.
- Was de voorzichtig en haal de kroontjes eraf.
- Snijd de helft van de in plakjes.
- Prak de rest met een vork fijn.
- Breng 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook.
- Neem de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat je niks meer ziet.
- Roer de jam erdoor.
- Doe de in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte erdoor Doe de in een kom en klop deze met de mixer stijf.
- Schep het yoghurtmengsel erdoor.
- Nu is het een mousse.
- Spoel de cakevorm om met koud water.
- Schenk de mousse in de vorm.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 1/2 uur opstijven.
- Nabereiden:
- Doe de stop in de gootsteen en laat er een laagje heet water in lopen.
- Dompel de onderkant van de cakevorm even in het hete water (zo worden de randjes van de mousse zacht en komt ze makkelijker uit de vorm).
- Zet een groot bord of platte schaal op de vorm.
- Keer deze met het bord erop om.
- Schud tot de mousse uit de vorm komt.
- Versier de mousse met de plakjes aardbei.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 18 kcal | 0% | 72 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |