Yorkshire-pie
- Herkomst Eeg
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Laat het ontdooien.
- Breng een royale hand groenten met wat , peper, , en een 1/2 liter water aan de kook.
- Doe de kip erbij en laat die in 60 minuten gaar trekken.
- Zeef de overgebleven bouillon en laat die inkoken tot u ongeveer 3 deciliter overhoudt.
- Maal het kalfsvlees en snijd de en de tong in dobbelsteentjes.
- Maak het gemalen vlees aan met , peper, citroenrasp, , gember, en 2 .
- Leg hiervan een laagje in een pate-vorm.
- Leg daarop de stukjes kip, de blokjes tong en en daarop de rest van het gemalen vlees.
- Rol het ontdooide uit en dek er de pate-pot mee af.
- Gebruik restjes deeg om het geheel te versieren.
- Steek in het midden een schoorsteentje uit.
- Bestrijk de pie met het overgebleven losgeklopte ei en bak hem in een matig hete oven op 175 graden C.
- in ongeveer 1 uur bruin en gaar.
- Verwarm de bouillon en los er 3 velletjes (in water geweekte) gelantine in op.
- Laat de pie enigszins afkoelen en giet de bouillon door het schoorsteentje in de pie.
- Laat deze daarna afkoelen en opstijven.
- Snijd de pie daarna in dikke plakken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 597 kcal | 29% | 2388 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |