Zachte broodjes met kaneelkersen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm 50 milliliter en 1 eetlepel .
- Los de erin op.
- Maak een kuiltje in de , giet de gistmelk erin en vermeng hem met een beetje .
- Laat het op een warme plek ca. 15 minuten rijzen.
- Voeg 200 gram in vlokjes, 100 milliliter , het en 2 eetlepels bij het deeg en kneed alles tot een glad geheel.
- Dek het af en laat 40 minuten rijzen.
- Smelt 50 gram .
- Halveer het deeg en vorm het tot 2 rollen.
- Snijd elke rol in ca. 25 stukken en draai er bolletjes van.
- Bestrijk de bolletjes met de en leg ze dicht naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Laat ze ca. 10 minuten rijzen.
- Verwarm 50 milliliter en giet hem over de deegbolletjes.
- Bak ze ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Was de en rasp een deel van de schil.
- Pers de uit.
- Laat de uitlekken en vang het sap op.
- Roer wat kersensap, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, het en 2 eetlepels aan de kook en bind het met allesbindermengsel.
- Verwijder het kaneel stokje, meng de erdoor, bestrooi de broodjes met en serveer met het kersenmengsel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 561 kcal | 28% | 3366 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 222 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 65 g. | 25% | 390 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |