Zachte chocolademuffins

Ingrediënten

+ -
print

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Leg een papierencakevormpje in elke holte van het muffinbakblik.
    Klop de , de suiker, de en een snufje met de handmixer romig.
  2. Klop de er 1 voor 1 doorheen.
    meng de , de en het .
    Zeef het boven het eimengsel en roer het er kort doorheen.
    verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak ca 20 minuten in de oven.
  4. Laat ca. 10 minuten in het bakblik afkoelen.
    Hak de chocolade grof.
  5. Verwarm 200 gram chocolade samen met 250 ml al roerend in een pan op laag vuur.
  6. Laat ca. 5 minuten afkoelen tot het mengsel wat dikker is.
  7. Roer daarbij af en toe door.
    Bestrijk de muffins met het chocolademengsel.
    Zet de muffins ca. 1 uur in de koelkast.
    Smelt 100 gram chocolade au bain marie.
  8. Doe de chocolade i een diepvrieszakje en knip er een klein puntje af.
    Spuit spiralen van ca 3,5 cm doorsnede op bakpapier.
  9. Laat drogen.
    Klop 200 ml stijf en verdeel het met een lepel over de muffins.
  10. Garneer met een chocoladespiraal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zachte chocolademuffins heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies
RESET

Veel te veel suiker. Dit recept klopt niet.
Linds 15 november 2013
Dit recept is niet juist denk ik. Veel te veel suiker, echt niet lekker.
Linds 5 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
234 kcal
11%2808 kcal
Vetten
19 g.
27%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zachte chocolademuffins