Wrijf de en de zachte boter(60 gram)(1 stuk)(20 gram)(150 gram) tussen uw handen tot een berg kruimels die u snel met 1 eetlepel poedersuiker(1 stuk), een snufje zout(1 stuk)(1 stuk) en de melk(60 gram) tot een deeg kneedt.
Laat het deeg afgedekt rusten in de koelkast.
De vulling:
Klop het ei(1 stuk) en de eierdooiers(3), de suiker(120 gram)(50 gram) en een snufje zout(1 stuk)(1 stuk) met de mixer tot een schuimige massa, roer er de gezeefde bloem(75 gram)(300 gram) en de gesmolten,afgekoelde boter(60 gram)(1 stuk)(20 gram)(150 gram) doorheen.
Schil de appels(4),verwijder de klokhuizen en verdeel ze in vieren.
Bereid de karamel door de suiker(120 gram)(50 gram) (129 gram) goudgeel te laten kleuren met de boter(60 gram)(1 stuk)(20 gram)(150 gram) (60 gram) en een druppeltje water.
Beboter en bestuif alleen de zijkanten van een geschulpte vorm met een diameter van 27 centimeter, schenk de karamel op de bodem, leg de appels(4) erin (een enkele laag) en strooi er de chocoladeschilfers overheen.
Schenk er vervolgens de zachte vulling op.
Rol het taartdeeg uit tot 3 milimeter dikte en leg op de vulling, stop de randen goed in, zodat de hele vulling bedekt is.
Plaats de vorm tenslotte ongeveer 50 minuten in de oven van 190 graden C.
Neem de vorm uit de oven, leg er een groot bord op en draai de taart om.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, boter, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, boter, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.