Zalm en croute  van Gordon Ramsay

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vraag de visboer om het vel van de zalm te verwijderen of koop het zonder vel.
  2. Anders zul je nu als eerste nog het vel moeten verwijderen.

    Leg een deegroller klaar en wat omdat je waarschijnlijk het nog verder moet uitrollen.

    Snij de zalm in 2 gelijke delen en smeer de ene helft in met voor vis.
  3. Zie hiervoor mijn andere recepten.
  4. En de andere helft met 2 eetlepels grove .
    Leg beide delen op elkaar en laat even staan.

    Rol nu het uit tot een vel van ongeveer 60 x 50 cm of in ieder geval de maat zo dat je jouw vis in het geheel ermee kunt bedekken.
  5. Wees overtuigd dat het past want halverwege kun je de vis er niet afhalen en het deeg nog even verder uitrollen.
  6. Strooi wel eerst wat op je aanrecht voordat je je verder uitrolt anders zit zo alles aan je aanrecht geplakt.

    Leg de beide visdelen op elkaar in het midden van het deeg en doe hier nog wat en op.
  7. Vouw nu het deeg van boven eerst over de zalm.
  8. Maak de rand van het deeg dat nu bovenop de vis ligt nat met een beetje water.
  9. En vouw het onderste deel van het over de zalm en zorg dat de delen goed aan elkaar plakken.
  10. Nu zijn de zijkanten aan de beurt.
  11. Maak ook deze iets nat en vouw ze links en rechts over de zalm.
  12. Draai vervolgens de zalm om en leg deze op een blad bakpapier.

    Breek het en klop het even door elkaar.
  13. Smeer het in met het geklopte voor een mooi glanzende korst.
    Snij nu met een mesje een ruitjes motief boven in het .
  14. Let op dat je niet door het heen snijd je moet het lichtjes inkerven.
  15. Maak ook een paar verticale inkervingen op het zodat je straks het geheel makkelijk in 6 delen kunt snijden.
    Zet de vis nu in het midden van de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten op 200-220 graden.
    Zodra het mooi gekleurd is is het geheel klaar.
  16. Als je een kerntemperatuurmeter hebt kun je het ook met een kerntemperatuur meten.
  17. Zalm moet een kerntemperatuur van 45 graden hebben.

    Lekker zeer feestelijk geheel.
  18. Uitstekend voor een bijzondere gelegenheid of een feestdag.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenboter
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
107 kcal
5%642 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalm en croute  van Gordon Ramsay