Zalm in bladerdeeg
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lindakuhhh
- 1 reviews

Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Vinaigrette:
- Snipper en meng door de .
- Voeg , de en toe.
- Dep de zalmfilets droog en wrijf de over de zalm (dit kan een dag voor gebruik, hoeft niet).
- Bereidingswijze:
- Maak van de bladerdeegplakken twee grote rondjes (zo groot dat er 4 filets ruim opliggen).
- De tweede lap iets groter maken dan de eerste.
- Deze komt erover heen nl.
- Handig deze lap gelijk op de bakplaat te leggen voor je er de zalm op legt. (Je kunt ook voor ieder zalmpje een apart een pakje maken).
- Leg de zalmfilets op de lap en maak de randen van het deeg beetje vochtig.
- Dek alles nu af met de tweede lap en druk goed vast.
- Maak bovenin het deeg een klein gaatje.
- Verdeel het losgeklopt over de bovenlaag deeg.
- In voorverwarmde oven 190 graden C 30-40 minuten ( moet goudbruin zijn).
- Serveertips:
- Met broccoli en aardappeltjes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Zalm in bladerdeeg
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalm in bladerdeeg | 3 | Vis en schaaldieren |
Zalm in bladerdeeg met spinazie | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en kruiden
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in vinaigrette
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalmmoten is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Zalm in bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 5164 kcal | 258% | 20656 kcal |
Vetten | 67 g. | 96% | 268 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |