Bestrijk de zalm aan de bovenkant met een losgeklopte eidooier(1 stuk).
Vet een ovenschaal in met olijfolie(1 stuk)(1 stuk).
meng voor de kruidenkorst het broodkruim(75 gram) met de gehakte tuinkruiden(4 eetlepels), zout(1 stuk)(1 stuk) en peper.
Schep de ingrediënten voor de korst op de met eidooier(1 stuk) bestreken kant van de zalm en druk stevig aan.
Zet de zalm in een op 180 graden voorverwarmde oven voor ca. 15-20 minuten.
VOOR DE RATATOUILLE:
Snij de courgette in kleine blokjes.
Pel de ui(1 stuk) en snipper fijn.
Pel de knoflookteentjes(2), en hak ze fijn.
Snijd de tomaten(6) in kleine blokjes.
Halveer de paprika(2)'s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze stukjes.
Verhit de olijfolie(1 stuk)(1 stuk) in een koekenpan en fruit hierin de ui(1 stuk) en de knoflook aan.
Voeg de courgette(1 stuk), de paprika(2) en de tomaat toe en roerbak het geheel in 10-15 minuten beetgaar, voeg de tomatensaus(4 eetlepels) toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.
Breng op smaak met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper en bestrooi met dunne reepjes basilicum.
Serveer met de zalm.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.