Zalmfilet met dillesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Plank
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon.
  2. Was de stukken vis en dep ze droog.
  3. Meng het met de .
  4. Strooi 1/4 van het mengsel in een lage schaal.
  5. Wrijf de filets aan de binnenkant elk met 1/4 van het mengsel in.
  6. Leg de filets met de velkant naar beneden in de schaal.
  7. Leg er takjes op.
  8. Leg de andere filets met de vleeskant erop.
  9. Strooi de rest van het zoutnmengsel erover.
  10. Dek het af met alu-folie en leg een zware plank op de vis.
  11. Marineer de zalmfilets 25 uur in de ijskast en keer de vis 3 keer.
  12. Los al roerend de op in de azijn.
  13. Voeg de mosterd en toe en klop de olie in een dun straaltje erdoor.
  14. Wrijf de kruidene met keukenpapier van de vis.
  15. Hak de fijn en druk het op de vis.
  16. Snijd de vis in dunne schuine plakken.
  17. Rangschik de zalm op 10 bordjes en serveer het met de dillesaus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Zalmfilet met dillesaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmfilet met dillesaus
VariatieAantalGang
Zalmfilet met dillesaus en creme fraiche1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%133 kcal
Vetten
6 g.
9%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet met dillesaus