Rooster de tot ze lichtbruin zijn in een pan met dikke bodem.
Dep de droog.
Doe , , limoensapen en de in een pan.
Zet de dressing een uur warm op 70 graden C.
Voeg naar smaak gembersiroop(1 stuk) toe en breng verder op smaak met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Gebruik de dressing lauwwarm.
Bestrijk de zalm(8) met olijfolie(0,5 deciliter)(1 stuk)(1 stuk)(1 deciliter) en kruid met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Gaar de zalm(8) voor het serveren in de oven 15 min.
op 160 graden C.
Schil de aardappels(250 gram), snijd in stukken en kook ze gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Pureer ze met een pureestamper.
Breng de room(0,5 deciliter)(0,5 deciliter) aan de kook en voeg de aardappelen toe.
Boen de limoen(1 stuk) schoon en rasp de schil zonder wit.
Pers de limoen(1 stuk) uit.
Maak de puree met olijfolie(0,5 deciliter)(1 stuk)(1 stuk)(1 deciliter) smeuïg, breng op smaak met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Voeg in porties wat rasp en sap(1 stuk) toe tot de limoensmaak duidelijk aanwezig is.
Prei(4 stengels) in stukken snijden van ca. 4 cm (2 per persoon).
Deze goed wassen en kort blancheren.
De boter(20 gram) laten smelten en daarin de stukken prei(4 stengels) smoren.
Met de room(0,5 deciliter)(0,5 deciliter) afblussen en rustig laten stoven en op smaak brengen met peper(1 stuk)(1 stuk).
Spekjes uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier.
Snijd de geroosterde paprika(1 stuk) in reepjes en bak deze enkele minuten in olijfolie(0,5 deciliter)(1 stuk)(1 stuk)(1 deciliter).Kruid met peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk)(1 stuk).
Presentatie:
Leg de vis op een warm bordje en nappeer deze aan één zijde met lauwwarme dressing.
Zet 2 stukjes prei(4 stengels) er rechtop bij en bestrooi deze met de uitgebakken spekblokjes(40 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.