Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Pureestamper
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Rooster de tot ze lichtbruin zijn in een pan met dikke bodem.
  2. Dep de droog.
  3. Doe , , limoensapen en de in een pan.
  4. Zet de dressing een uur warm op 70 graden C.
  5. Voeg naar smaak toe en breng verder op smaak met en .
  6. Gebruik de dressing lauwwarm.
  7. Bestrijk de met en kruid met en .
  8. Gaar de voor het serveren in de oven 15 min.
  9. op 160 graden C.
  10. Schil de , snijd in stukken en kook ze gaar.
  11. Giet ze af en laat ze uitdampen.
  12. Pureer ze met een pureestamper.
  13. Breng de aan de kook en voeg de aardappelen toe.
  14. Boen de schoon en rasp de schil zonder wit.
  15. Pers de uit.
  16. Maak de puree met smeuïg, breng op smaak met en .
  17. Voeg in porties wat rasp en toe tot de limoensmaak duidelijk aanwezig is.
  18. in stukken snijden van ca. 4 cm (2 per persoon).
  19. Deze goed wassen en kort blancheren.
  20. De laten smelten en daarin de stukken smoren.
  21. Met de afblussen en rustig laten stoven en op smaak brengen met .
  22. Spekjes uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier.
  23. Snijd de geroosterde in reepjes en bak deze enkele minuten in .Kruid met en .
  24. Presentatie:
  25. Leg de vis op een warm bordje en nappeer deze aan één zijde met lauwwarme dressing.
  26. Zet 2 stukjes er rechtop bij en bestrooi deze met de uitgebakken .
  27. Garneer met puree met daarop wat .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%1112 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika