Zalmfilet met prei en champignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Zalmfilet recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het witte deel van de in zeer smalle ringen.
- Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Spoel de af en laat uitlekken.
- Bestrooi de zalmfilets met .
- Verhit de helft van de in een koekenpan en bak de preiringen ongeveer 8 minuten op een matige hittebron.
- Roer de créme fraïche en de erdoor.
- Schep de romige prei uit de pan en houd warm.
- Giet de in de pan en voeg de rest van de toe.
- Bak de plakjes champignons op een vrij hoge hittebron snel lichtbruin en knapperig.
- Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Bak nu de zalmfilets op een matige hittebron 3 minuten aan beide zijde.
- De zalm dient binnenin net gaar te zijn.
- Verdeel de romige prei over warm gemaakte borden.
- Leg de erop.
- Leg daarop de plakjes champignons en garneer met een takje .
Ook lekker om te maken
-
Recept
In witte wijn gepocheerde zalmfilet met garnalen-dille saus41u
-
Recept
Visgratin met prei en paprika41u15m
-
Recept
Claressefilet met prei en tapenade430m
-
Recept
Zalmfilet met winterpeen en aardappelpuree41u
-
Recept
Zalmfilet met lente-uitjes uit de oven430m
-
Recept
Zalmfilet in bladerdeeg41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 133 kcal | 6% | 532 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |