Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De zalm aan beide kanten besprenkelen met het en het dan bestrooien met en .
    In een kopje de fijn knippen.
  2. Van het brood de korstjes verwijderen en het dan boven een kom verkruimelen.
    De geraspte kaas en de helft van de erdoor roeren.
    De pellen en fijn snipperen.
    In een steelpan 10 gram boter verhitten.
    De uisnippers toevoegen en ± 3 minuten zachtjes fruiten.
    Van het vuur af de andere helft van de erdoor roeren.
    Met de rest van de boter de ovenschaal dik invetten.
    Het uimengsel over de bodem verdelen.
    De zalm (naast elkaar) op het uimengsel leggen.
    De oven voorverwarmen op 200°C.
    Het geraspte kaasmengsel over de zalm verdelen.
    De schaal afdekken met aluminiumfolie.
    De schaal op een rooster in het midden van de oven zetten en de zalm gedurende ± 15 minuten verwarmen.
    De aluminiumfolie van de schaal verwijderen en de zalm nog in ± 10 minuten gaar en goudbruin bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood en boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood, oude kaas, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas en boter of margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in oude kaas en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood en boter of margarine
  • boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalmmoten
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%1044 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje