Laat het blikje uitlekken en verwijder vel en graatjes.
Snijd de gerookte zalm(1 blikje)(1 pakje) fijner, rits de blaadjes van de peterselie en hak de lenteui/bieslook (leg wat kruiden apart voor garnering).
Klop de roomkaas(350 gram) wat los in een mixer, voeg de zalm(1 blikje)(1 pakje) en kruiden toe en mix tot een mooie mousse.
Klop de slagroom(2 deciliter) apart tot stijf en schep voorzichtig door de zalmmousse.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
Suiker
ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Zalmmousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Hoeveel gram is een pakje gerookte zalm?
George Sindram 5 september 2013
Was erg lekker. Dankjewel. Snel en simpel te maken. Ik heb de overgebleven mousse ingevroren, hopelijk blijft het goed.
Rita 28 december 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.