Zalmmousse in een vorm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Puddingvorm
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Pers 1 citroen uit.
  2. Snijd de andere citroen in partjes.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Hak de en peterselie niet te fijn.
    Week de ongeveer 10 minuten in een kom met ruim koud water.
    Giet de af en schep 2 eetlepels zalmvocht in een pannetje.
    Verwijder eventuele velletjes en graatjes uit de .
    Pureer de in een foodprocessor of prak hem heel fijn.
    Maak de radijsjes schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes.
    Snijd de citroen in partjes.
    Verwarm het zalmvocht.
    Knijp de uit en los de blaadje, van de warmtebron af al roerende, op in het zalmmengsel.
  3. Laat dit iets afkoelen.
    Prak in een kom de verse fijn en roer het gelatinemengsel erdoor tot een gladde massa ontstaat.
    Roer de en de erdoor.
    Klop de stijf en schep het zalmmengsel er luchtig door.
    Breng op smaak met , en eventueel enkele druppels citroensap.
    Vet een puddingvorm (inhoud 1 liter) in met een beetje olie en schep het zalmmengsel erin.
    Laat de zalmmousse in de koelkast in 2 tot 3 uur stijf worden.
    Keer de zalmmousse op een platte schaal en garneer hem met de radijsplakjes.
    Leg de plakjes citroen en toefjes en peterselie er langs.
    Serveer de mousse met toast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
354 kcal
17%1416 kcal
Vetten
36 g.
51%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmmousse in een vorm