Zalmmousse in een vorm
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Puddingvorm
- Rasp
Bereidingswijze
- Pers 1 citroen uit.
- Snijd de andere citroen in partjes.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Hak de en peterselie niet te fijn.
Week de ongeveer 10 minuten in een kom met ruim koud water.
Giet de af en schep 2 eetlepels zalmvocht in een pannetje.
Verwijder eventuele velletjes en graatjes uit de .
Pureer de in een foodprocessor of prak hem heel fijn.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Snijd de citroen in partjes.
Verwarm het zalmvocht.
Knijp de uit en los de blaadje, van de warmtebron af al roerende, op in het zalmmengsel. - Laat dit iets afkoelen.
Prak in een kom de verse fijn en roer het gelatinemengsel erdoor tot een gladde massa ontstaat.
Roer de en de erdoor.
Klop de stijf en schep het zalmmengsel er luchtig door.
Breng op smaak met , en eventueel enkele druppels citroensap.
Vet een puddingvorm (inhoud 1 liter) in met een beetje olie en schep het zalmmengsel erin.
Laat de zalmmousse in de koelkast in 2 tot 3 uur stijf worden.
Keer de zalmmousse op een platte schaal en garneer hem met de radijsplakjes.
Leg de plakjes citroen en toefjes en peterselie er langs.
Serveer de mousse met toast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalm in een romig citrussausje420m
-
Recept
Tongfilets op een bedje van prei met witte wijn saus430m
-
Recept
Gamba in een gekleurd jasje415m
-
Recept
Visfilet in een bedje van wortels en spinazie435m
-
Recept
Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho41u
-
Recept
Schelvis op een bedje van spitskool450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 354 kcal | 17% | 1416 kcal |
Vetten | 36 g. | 51% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |