Zalmschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van roos99
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de en snijd in dunne schijfjes.
- Kook ze 4-5 minuten met water en snufje , daarna afgieten.
- Laat de spinazie ontdooien.
- Pel en snipper de , fruit hem in hete .
- Laat de spinazie ca. 2 minuten meebakken.
- Breng op smaak met , en .
- Giet eventueel af en toe het teveel aan vocht af.
- Verdeel de spinazie over de ingevetten ovenschaal.
- Was eventueel de zalm en dep droog, breng hem op smaak met en .
- Leg de zalm op de spinazie in ovenschaal.
- Verdeel aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zalm.
- Was de , leg een beetje apart en snijd de rest fijn.
- Roer de , de en de door de creme fraiche.
- Breng op smaak met en .
- Verdeel de creme fraiche gelijkmatig over de zalmschotel.
- Bak de zalm ca. 30-35 minuten in de oven. (elektrisch 200 graden C - hete lucht 175 gradxen C - gas stand 3) Als laatste gebruik de als garnering.
Variaties op Zalmschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalmschotel | 1 | Ovenschotels |
Zalmschotel met prei | 1 | Vis en schaaldieren |
Pasta-zalmschotel | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Zalmschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1517 kcal | 75% | 6068 kcal |
Vetten | 52 g. | 74% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |