Zalmschotel met prei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ºC.
  2. Bak de krieltjes goudbruin in 2 eetlepels .
  3. Knip de preistronken in één centimeter dikke ringen (er mag best wat groen bij).
  4. Snipper de halve en meng de twee groentes in een ovenschotel.
  5. Smelt 40 gram boter in een anti-aanbak pannetje en voeg geleidelijk de toe.
  6. Laat het pannetje op laag vuur staan en giet, als er een glad papje is ontstaan, de melk erbij.
  7. Strooi daarna de , wat en en de uitgeperste knoflook in de saus.
  8. Giet, als de gesmolten is, de saus over de prei en plaats de schotel in de oven (20 minuten, 180 ºC).
  9. Ontdoe de zalm van eventuele huid en graten en snijd de filets in blokjes van 1,5 à 2 cm.
  10. Kwast 2 eetlepels olie erover en bestrooi de dobbelsteentjes ruimhartig met de zalmkruiden.
  11. Gaar de zalmblokjes gedurende 4 minuten vóór in het anti-aanbakpannetje met de rest van de boter.
  12. Haal de schotel uit de oven.
  13. Voeg éérst de krieltjes en daarna de zalm toe.
  14. Knip de rode- in zéér smalle ringetjes.
  15. Klop de crème-fraîche los met een beetje melk en roer de peperringetjes erdoor.
  16. Giet deze saus over de zalm en plaats de schotel terug in de oven. (25 minuten, 180 ºC).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, halfvolle melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmschotel met prei