Zandkoekje glutenvrij

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. De ingredienten zijn op kamertemperatuur.
  3. Doe de , basterd- en in een kom en mix dit luchtig.
  4. Mix de dooier erdoor en voeg vervolgens de gezeefde en de Wheatex toe.
  5. Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg en laat het deeg afkoelen in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
  7. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of op bakpapier.
  8. Bak de koekjes in 10 minuten in het midden van de oven licht bruin en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Zandkoekje glutenvrij heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Bakpoeder van dr. Oetker is wel glutenvrij.
Cees 9 november 2012
Bakpoeder is vaak niet glutenvrij.
Leyla 9 september 2012
Ik heb amandelpoeder en cacaopoeder gebruikt i.p.v. van 75 gram basterd suiker. Super lekker en niet zo zoet!
Elena 2 juni 2012
Heerlijk ik had ze voor me moeder gemaakt.
Ikrame 13 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
767 kcal
38%1534 kcal
Vetten
39 g.
56%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
93 g.
35%186 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zandkoekje glutenvrij