Zandkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng de , , en in een kom.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze ook toe.
  3. Kneed alles nu goed en maak er een bal van.
  4. Tip:
  5. smeer eerst even wat op je handen, om te voorkomen dat alles aan je handen blijft plakken.
  6. Nu kun je 2 dingen doen: 1.
  7. Rol het deeg uit met de deegroller en steek/snijd er vervolgens vormpjes uit. 2.
  8. Neem telkens kleine bolletjes (knikkers) van de grote bal, rol deze mooi rond en druk ze vervolgens plat.
  9. Smeer in beide gevallen het werkblad eerst in .
  10. Vet een bakplaat in of bekleed deze met bakpapier en leg de koekjes erop.
  11. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en laat ze er 15 minuten instaan.
  12. Als je bakpapier hebt gebruikt, haal ze er na 13 minuten uit, draai ze om en zet ze dan nog 2/3 minuten in de oven.
  13. Hierna laten afkoelen op een rooster.
25
25
25

Variaties op Zandkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zandkoekjes
VariatieAantalGang
Zandkoekjes13Taart en gebak
Zandkoekjes met chocolade1Koekjes
Zandkoekjes van Teunie1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zandkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Je mag nooit eieren in zandkoekjes doen!
Sara 21 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
623 kcal
31%2492 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
97 g.
37%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zandkoekjes