Verwarm de oven op 190º
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Leg de schijfjes samen met de en de erop.
Schenk er de en witte wijn(50 milliliter) over heen en maak op smaak met zout.
Doe het een half uur in de oven.
Na een half uur haal je de bakplaat eruit en leg de vissen op de aardappel
Doe de olijfolie(50 milliliter)(100 milliliter) en zout aan beide kanten van de vis.
Een paar minuten voordat de vis klaar is verwarm je de olijfolie(50 milliliter)(100 milliliter) in een pannetje samen met de knoflook(5 schijfjes) en de rode peper(1 stuk).
Als de knoflook(5 schijfjes) lichtbruin is blus jet het af met een scheutje wijnazijn(1 scheutje).
Haal de vis uit de oven.
Maak de vis schoon.
Seveer de schoongemaakte vis met aardappels en doe de saus met knoflook(5 schijfjes) en rode peper(1 stuk) over de vis.
Lekker met een groene salade met olijfolie(50 milliliter)(100 milliliter) en stokbrood.
Een witte rueda wijn(50 milliliter) uit Spanje smaakt hier heerlijk bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zeebaars en zeebaars is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Zeebaars al Donostia con patatas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Echt overheerlijk recept, in de stoomoven klaargemaakt hierdoor blijft de vis lekker zacht en droogt niet uit.
Om je vingers bij af te likken!
Mari 10 december 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.