Zeeduivel met prei
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hanstaal
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de Zeeduivelfilets in stukken van ongeveer 5 cm lang.
- Haal een zestal preibladeren af en houd ze opzij.
- Er mag gerust wat groen aanblijven (± 3 cm).
- Snijd het wit van de in zeer fijne ringen.
- Snijd de preibladeren in lange repen van 2 à 3 cm breed.
- Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.
- Smelt 1 eetlepel in een kookpot en doe er de gesneden prei in.
- Roer om, kruid met , en en bevochtig met 2 deciliter water.
- Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).
- Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen.
- Werk af met 1 eetlepel .
- Smelt intussen 1 eetlepel in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in.
- Kruid met en , , en .
- Besprenkel met citroensap en giet er de witte over.
- Dek af en laat 10 min.
- garen.
- Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht.
- Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken.
- Voeg de toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met in de holte.
- Serveer met natuuraardappelen of Rozevalaardappeltjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 36 kcal | 1% | 144 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |