Zeekraal in Aspergesoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van Stanly71
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Garde
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- * Schil de , verwijder het houtige.
* Snij de kopjes eraf en bewaar.
* Doe schillen en aspergestelen in een pan met ruim 1 liter koud water.
* Breng aan de kook, deksel erop, laat 20 minuten heel zachtjes trekken.
* Gooi de schillen weg, meet het water af tot een liter en pureer samen met de aspergestelen helemaal glad (staafmixer of blender).
* Was de zeekraal en snij/breek in stukjes.
* Halveer de aspergekoppen in de lengte of - als ze erg groot zijn- snij in
* Smelt de in een pan, voeg de toe, klop met een garde en laat 1 minuut bubbelen.
* Voeg al kloppende met de garde in scheuten de gepureerde bouillon toe.
* Breng aan de kook, deksel erop, laat op laag vuur 10 minuten garen.
* Breng op smaak met en (witte) peper.
*Voeg nu de aspergekopjes toe en een minuut later de zeekraal. - Laat nog twee minuten garen en serveer.
Extra lekker met een scheutje room erin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aspergesoep415m
-
Recept
Heldere aspergesoep415m
-
Recept
Aspergesoep met casselerrib425m
-
Recept
Aspergesoep430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 88 kcal | 4% | 352 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |