Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de selderiestengel en peterseliestengel schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de bieslook schoon en hak deze zeer fijn.
    Pers de uit.
    Spoel de onder koud stromend water.
    Verhit een klontje boter in een kookpot en laat hierin de en selder fruiten.
    Voeg de gewassen , tijm, laurier, peterselie en witte toe.
    Goed kruiden met .
    Doe het deksel op de pot en zet op een stevig vuur.
    Gaar de tot ze open zijn (maximum 3 à 4 minuten), schud de af en toe om.
    Laat ze wat afkoelen en haal ze uit hun schelp.
    Zeef het kookvocht van de met een zeer fijne zeef.
    Spoel de visfilets en dep ze goed droog met keukenpapier.
    Leg ze naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal.
    Kruid ze met en zout.
    Schenk er het gezeefde mosselkookvocht bij.
    Leng vocht verder aan met warme tot de tongfilets half onder staan.
    Dek schaal af met aluminiumfolie en zet 5 à 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven of tot de tongfilets net gaar zijn.
    Schep de visfilets voorzichtig met een schuimspaan uit de ovenschaal en hou ze warm onder aluminiumfolie op voorverwarmde borden.
    Schenk het pocheervocht door een fijne zeef in een pannetje en laat het tot de helft inkoken.
    Doe er de bij en laat verder inkoken tot gewenste dikte.
    Werk de saus van het vuur af op met een paar klontjes koude boter.
    Breng de saus verder op smaak met citroensap, en zout.
    Voeg de en de toe en laat het geheel even doorwarmen (niet meer laten koken).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
181 kcal
9%724 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeetong (stoven op oma’s manier)