Zeeuwse bolussen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De bovenstebeste bolus (lekker plakkerig en klef) maak je zo:
  2. Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten en kneed het deeg stevig af gedurende 15 minuten.
  3. De gewenste deegtemperatuur is 27 graden.
  4. Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  5. Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram en rol ze door de suiker tot puntjes van 15 cm lang.
  6. Laat de stukjes 15 minuten onder de suiker rijzen.
  7. Rol de puntjes in de suiker tot een lange strengel van 25-30 cm.
  8. Draai nu het deeg spiraalsgewijs tot een bolus.
  9. Leg ze met het laatste puntje onder de gedraaide bolus op een met papier beklede bakplaat.
  10. Leg de bolussen op een plaat en zorg dat ze 2 cm uit elkaar liggen.
  11. Laat de bolussen gedurende 2 uur (of zolang als nodig is) rijzen tot ze tegen elkaar aan liggen.
  12. Laat ze onder een doek of noppenfolie rijzen.
  13. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden C.
  14. Bak de bolussen gedurende 7-8 minuten op 250 graden C.
  15. en keer ze om op een stuk stevig karton.
25
25
25

Variaties op Zeeuwse bolussen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zeeuwse bolussen
VariatieAantalGang
Zeeuwse bolussen1Streekgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melkpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melkpoeder, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zeeuwse bolussen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Maakte ze in de bakkerij ook altijd. Best lastig om thuis zelf te maken, maar zeker de moeite waard. Met dit deeg kun je ook prima krakelingen maken.
Bram 9 juni 2013
Lekker, heb het geprobeerd.
Wombarg 7 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
963 kcal
48%3852 kcal
Vetten
58 g.
83%232 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
95 g.
36%380 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeeuwse bolussen