Zelfgemaakte en gezonde pizza

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Beleg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Deeg :
  2. Doe het en in een kom en meng het goed door elkaar met een vork totdat het is opgelost en het er beige uit ziet.
  3. Voeg hier 1 kopje aan toe en meng het goed door elkaar.
  4. Blijf hierna steeds toevoegen en het goed kneden totdat het mengsel niet plakkerig meer is.
  5. Dit kan je controleren door er met je handpalmen hard op te drukken en als het niet meer plakt, dan is het goed.
  6. Ga er bij het kneden er niet te zachtaardig aan toe, want hoe "aggresiever" je het kneed, hoe beter het wordt.
  7. Maak een bol van het en rol het door de .
  8. Doe het hierna in een kom, dek het af en laat het het ongeveer 40 minuten op een warme plaats rijzen.
  9. Kneed het hierna ongeveer een minuut goed door elkaar en je kan het hierna nog een keer 40 minuten laten rijzen om het luchtiger te maken.
  10. Zorg ervoor dat je het hierna nog een keer goed kneed.
  11. Verwarm de oven op tot 175 graden C.
  12. Verdeel het in 2-en en maak het met een deegroller goed plat op 2 bak-/pizzaplaten.
  13. Ik maak altijd 2 pizza's van 30 cm in doorsnede op speciale pizzaplaten.
  14. Als de oven goed op temperatuur is, zet beide pizzabodems erin voor ong. 10-15 minuten.
  15. De bodem moet een beetje knapperig zijn.
  16. Haal de pizzabodems eruit en doe er de en op en dan het beleg naar keuze en zet het in de oven voor 15-20 minuten.
  17. De pizza is goed zodra het beleg gaat bubbelen en dus goed heet is.
  18. Laat het een paar minuutjes afkoelen en voila, een gezonde en goed vullende pizza. ;-)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, kaas, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en salami
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zelfgemaakte en gezonde pizza heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuke tips en ideeën voor als je niet weet wat te doen ...smakelijk...
Sofia 4 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
487 kcal
24%1948 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zelfgemaakte en gezonde pizza