Zelfgemaakte Ketchup
- Herkomst Italie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van anna4444
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pureer de (zonder kroon) in een blender tot het een gladde massa is.
- Alles door de zeef halen en met een rubberen of pollepel erdoor drukken.
- Alle harde stukjes weggooien.
- De rest even opzij zetten.
- Verhit de in een pan op mediumhoogte, doe de erbij en kook tot het fruitig is in 3 tot 4 minuten, niet laten kleuren.
- Voeg de tomatenpuree en ook alle andere ingrediënten behalve de azijn en toe en aan de kook brengen.
- Vuur laag zetten, uurtje laten staan en er soms doorheen roeren.
- Naarmate het uur vordert vaker.
- Azijn en toevoegen en zo'n 25-30 minuten laten koken, totdat het net zo dik als ketchup is.
- Laten afkoelen en in weckpotten doen.
- Weckpotten:
- De potten in water doe en dat laten koken.
- Erin doen wat erin moet, in dit geval de ketchup.
- Dichtdoen en op de kop zetten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 27 kcal | 1% | 135 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 130 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |