Zelfgemaakte mayonnaise
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van Marieke85
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
Bereidingswijze
- Scheid het eiwit en van het ei.
- Gebruik voor de mayonnaise alleen het .
- Let op dat het ei op kamertemperatuur is, omdat de mayonnaise niet lukt als het ei net uit de koelkast komt.
Doe het in een schaal. - Giet een halve theelepel bij het .
- Mix met de mixer het en de door elkaar.
- Giet langzaamaan, druppelgewijs, de olie bij het en blijf mixen.
- Voordat je een nieuwe scheut olie toevoegt, moet de vorige scheut volledig zijn gemixed.
- Als het goed is wordt de massa steeds dikker en steeds lichter van kleur.
- Blijf net zo lang olie toevoegen tot de massa zo dik geworden is, dat deze aan een vork blijft hangen.
Breng vervolgens de mayonnaise op smaak met de mosterd, zout, peper en een theelepel citroensap.
Suggestie:
Door extra knoflookpoeder toe te voegen maak je er een heerlijke aioli van!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 217 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 15 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |