Zigeunersaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Zigeunersaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- 1 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak eerst de bruine saus.
- De licht verhitten in de koekenpan.
- Smoor de gesneden grondstoffen licht aan.
- Zet de pan naast het vuur en voeg de andere grondstoffen toe.
- Breng het geheel kort aan de kook en laat het daarna afkoelen.
- Laat het een poosje rijpen.
- Roer het nogmaals om en proef/beoordeel naar eigen behoefte of er nog iets aan toe gevoegd moet worden.
- Vul een jampot met de nog warme saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zigeunersaus41u
-
Recept
Zigeunersaus415m
-
Recept
Zigeunersaus415m
Variaties op Zigeunersaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zigeunersaus | 4 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Zigeunersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 85 kcal | 4% | 340 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |